Vyberte stránku

Co pro vás vyrábíme?

Pořádné novinky

Připravili jsme pro vás několik pořádných novinek ve skle, které si nemůžete nechat ujít! Najdete mezi nimi trhaného vepříka, vepřovou, kachní a kuřecí paštiku, svíčkovou, kuřecí prsa nebo parádní škvarkovku.

Svíčková omáčka

Svíčková je královnou české kuchyně. U nás Čechů se proto nezřídka objevuje jako hlavní chod svátečního menu. Podáváme ji na slavnostních obědech, svatbách i narozeninách. A jaká je ta naše Pořádná svíčková ve sklenici? Je připravena z hovězího vrchního šálu a zahušťujeme ji pouze zeleninou a smetanou. To vše je doplněno už jen špetkou lásky a kuchařského umu.

Složení: hovězí maso zadní, hovězí vývar, smetana, mrkev, celer, petržel, cibule, vinný ocet, třtinový cukr, slanina, hořčice, sůl, pepř, citron, bobkový list, nové koření, tymián

650 g

Krůtí prsa na paprice

Krůtí na paprice je oblíbeným obědem maminek a snad všech českých dětí. Tato, zdánlivě jednodušší omáčka, by ale nebyla tak dobrá, nebýt kvalitních ingrediencí. Do Pořádného krůtího na paprice ve skle proto vybíráme jen pěkné, velké kusy prsou, která dusíme na hovězím vývaru doměkka a přidáváme vysokoprocentní smetanu. Právě díky skvělému masu a poctivému vývaru se z něj stává až téměř sváteční pokrm.

Složení: krůtí prsa, hovězí vývar, mléko, smetana, mouka, sladká paprika, cibule, sůl, pepř

650 g

Škvarkovka

Pro přípravu škvarkovky neexistuje žádná norma. Sádlo je vždy jiné, stejně jako škvarky. A tak se ochucuje, jak říkáme my řezníci, od huby. Tedy podle chuti! Pořádnou škvarkovku ve skle připravuje naše maminka. Nikdo jiný u nás takovou škvarkovku nedělá. A jaké je tajemství její chuti? Kromě špetky lásky jsou to česká prasátka, cibulka a vyškvaření dozlatova.

Složení: vepřové škvarky, vepřové sádlo, cibule, plnotučná hořčice

275 g

Trhaný vepřík

Na přípravu trhaného vepříka vybíráme pouze vysoké plecko a malý a velký oříšek z kýty. Proč? Tyto partie se nám osvědčily jako ty nejlepší! Aby mělo maso „tu správnou“ strukturu, pomalu ho dusíme 7 hodin. Nesmí nic ztratit na své lahodné chuti. Konzumovat jej můžete na dva způsoby. Mezi našimi zákazníky vznikly dva tábory. Jedni jsou zastánci úpravy za tepla, druzí jedině za studena. A je už jen na vás, která varianta vás více osloví.

Složení: vepřové maso, voda, kečup, sójová omáčka, cukr, chilli, sůl, pepř, řepkový olej, česnek, vinný ocet

350 g

Vepřová paštika

Na pomezí sladké a slané paštiky je tu pak vepřová paštika. Vepřové maso pečeme s játry, přidáváme cibuli a jablíčka naložená v rumu. To je mňamka, co říkáte? A pak to všechno nameleme dohromady. Skvěle chutná s máslem na čerstvě upečeném chlebu.

Složení: 

350 g

Kuřecí paštika

Máte rádi spíše slanější paštiky? Pak si určitě oblíbíte naši kuřecí paštiku. Připravujeme ji z českých kuřátek, která pečeme se spoustou kořenové zeleniny. Pak všechno nameleme a zalijeme vysokoprocentní smetanou. To dodá paštice na jemnosti a příjemné chuti, kterou si zamilujete.

Složení: 

290 g

Kachní paštika

Pomeranče, skořice, zázvor. Co vám tyto ingredience nejvíce připomínají? Nám vánoční atmosféru. A tak trochu sváteční je i naše kachní paštika, do které všechny tyhle dobroty přidáváme. Kachní paštiku připravujeme se sladkými pomeranči, které pečeme společně s kachničkou v sádle. Pomalu a dlouho tuhle dobrotu táhneme a dochucujeme skořicí. Paštika je díky pomerančům krásné sladká. Přirovnáváme ji k těžkému červenému vínu. Je to perla našich paštik, která se perfektně hodí pro sváteční okamžiky.

Složení: kachní maso, krůtí játra, kuřecí játra, vepřové sádlo, pomeranč, třtinový cukr, cibule, limetka, sůl, pepř, skořice, zázvor, muškátový květ

650 g

Z naší stálé nabídky

Pochutnat si můžete na masových vývarech, paštikách, sádle, výpečcích, pomazánkách i hotových jídlech, jako je například dršťková polévka, selský hovězí guláš nebo rajská s masovými koulemi. Všechny naše momentálně dostupné produkty a více informací k nim najdete níže.

Vývary

KUŘECÍ VÝVAR

Náš kuřecí vývar ocení především znalci italské, středomořské a moderní české kuchyně. Italské risotto bez vývaru zkrátka není risotto. Základem je klatovské a francouzské kukuřičné kuře a samozřejmě čerstvá zelenina v hojném množství. 

Složení: kuřecí maso s kostí, voda, mrkev, celer, cibule, petržel, sůl, pepř

650 ml

HOVĚZÍ VÝVAR

Hovězí vývar je základem úspěchu vašeho receptu a nezbytnou součástí lednice všech milovníků vaření. Zkuste jím podlít omáčky a posunete hranice Vašeho kuchařského umění. Tento osm hodin tažený vývar je mírně osolen. Kromě masových, morkových kostí do něj dáváme velké množství čerstvé kořenové zeleniny.

Složení: hovězí maso, voda, mrkev, celer, cibule, petržel, sůl, pepř

650 ml

Výrobky z masa

VEPŘOVÉ ŠKVAŘENÉ SÁDLO

Tuk, bez kterého se neobejde žádná česká domácnost. Bez dobrého sádla zkrátka není  pořádný vepřový řízek. Škvaříme pouze řemenové (podkožní) sádlo, nikoli vnitřní. Takže se nemusíte bát si ho namazat na chleba. Máme pouze česká prasátka, takže i české sádlo.

Složení: vepřové sádlo

570 g

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

Lehce pikantní polévka, která je výjimečně určena jako hlavní chod. V každé sklenici je 200 gramů ručně krájených drštěk. Náš český národní poklad mezi polévkami. 

Složení: hovězí dršťky, hovězí vývar, hladká mouka, cibule, česnek, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř

550 g

MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ bez lepku

Retro pochutina vylepšená o kvalitní vepřové maso ze šťavnaté plece.

Složení: vepřové maso, sůl, pepř

570 g

RAJSKÁ OMÁČKA

Omáčka oblíbená nejen mezi mladšími zákazníky. Obsahuje 200 gramů mletého masa a z toho 100 gramů vepřového masa.

Složení: vepřové maso, hovězí maso, hovězí vývar, rajský protlak, perník na strouhání, vejce, hladká mouka, mléko, hovězí lůj, cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, skořice

680 g

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Vaříme ho z oříšku z vepřové kýty. Libový a šťavnatý kus masa, k tomu dobré české zelí zjemněné smetanou, a zázrak je na světě.

Složení: vepřové maso, hovězí vývar, kysané zelí, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř, kmín, hladká mouka, mletá paprika, pálivá paprika, nové koření, bobkový list

680 g

SELSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ

Můžeme se o tom přít, můžeme o tom diskutovat, ale to je vše, co lze. Na guláš je zkrátka nejlepší kližka! Maso necháváme vyzrát, a pak jej nakládáme. I proto je měkké jako dort. „Zedníka i úředníka gulášem neurazíš.“

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, hladká mouka, hovězí tuk, rajský protlak, cibule, mletá paprika, majoránka, česnek, chilli, kmín, sůl, pepř

650 g

BOLOŇSKÉ RAGÚ bez lepku

Nejznámější italská omáčka, která je v Čechách jako doma. Vylepšená s českou láskou a péčí.

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, mrkev, celer, řapíkatý celer, cibule, česnek, petržel, rajský protlak, loupaná rajčata, hovězí lůj, sůl, pepř, chilli, oregano, muškátový květ

680 g

VEPŘOVÉ VÝPEČKY bez lepku

Studené i ohřáté – voní až k sousedům. Dobré maso, cibule, kmín, sůl, pepř, to se rovná  pochoutka.

Složení: Vepřové maso, vepřové sádlo, kmín, sůl, pepř, cibule, česnek

650 g

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt. Nejlépe chutná s kysaným zelím a chlebem nebo bramborami.

Složení: vepřové maso, vepřová játra, droždí, mouka, majoránka, sůl, pepř

680 g

Škvarky v sádle

Plná sklenice dozlatova vysmažených škvarků, zalitá horkým sádlem. Když si je namažete na chleba, vrátíte se do dětských let k babičce na venkov, kde jste s oblibou spávali na peci.  

Složení: vepřové škvarky, vepřové sádlo

530 g

Gulášová polévka

Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Ale výsledek stojí za to. Ochutnejte naší pořádně hustou poctivou gulášovou polévku s hovězím masem a bramborami. Vychutnat si ji můžete jako předkrm či samostatně jako hlavní chod.

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, hladká mouka, cibule, česnek, brambory, kmín, mletá paprika, majoránka, sůl a pepř

650 g

Hovězí lůj

Zcela neprávem zavržený tuk. Skvělý na přípravu hovězího masa. Hovězí maso = hovězí tuk. Vydrží vysoké teploty, při kterých se přepaluje méně než ostatní tuky. Tuk, na kterém se smaží pochoutky jako Fish and chips a belgické hranolky nebo peče Roastbeef.

Složení: hovězí lůj

500 g