Vyberte stránku

Co pro vás vyrábíme?

Pochutnat si můžete na masových vývarech, paštikách, sádle, výpečcích, pomazánkách i hotových jídlech, jako je například dršťková polévka, selský hovězí guláš nebo rajská s masovými koulemi. Všechny naše momentálně dostupné produkty a více informací k nim najdete níže.

Vývary

HOVĚZÍ VÝVAR

Hovězí vývar je základem úspěchu vašeho receptu a nezbytnou součástí lednice všech milovníků vaření. Zkuste jím podlít omáčky a posunete hranice Vašeho kuchařského umění. Tento osm hodin tažený vývar je mírně osolen. Kromě masových, morkových kostí do něj dáváme velké množství čerstvé kořenové zeleniny.

Složení: hovězí maso, voda, mrkev, celer, cibule, petržel, sůl, pepř

650 ml

KUŘECÍ VÝVAR

Náš kuřecí vývar ocení především znalci italské, středomořské a moderní české kuchyně. Italské risotto bez vývaru zkrátka není risotto. Základem je klatovské a francouzské kukuřičné kuře a samozřejmě čerstvá zelenina v hojném množství. 

Složení: kuřecí maso s kostí, voda, mrkev, celer, cibule, petržel, sůl, pepř

650 ml

Výrobky z masa

VEPŘOVÉ ŠKVAŘENÉ SÁDLO

Tuk, bez kterého se neobejde žádná česká domácnost. Bez dobrého sádla zkrátka není  pořádný vepřový řízek. Škvaříme pouze řemenové (podkožní) sádlo, nikoli vnitřní. Takže se nemusíte bát si ho namazat na chleba. Máme pouze česká prasátka, takže i české sádlo.

Složení: vepřové sádlo

570 g

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

Lehce pikantní polévka, která je výjimečně určena jako hlavní chod. V každé sklenici je 200 gramů ručně krájených drštěk. Náš český národní poklad mezi polévkami. 

Složení: hovězí dršťky, hovězí vývar, hladká mouka, cibule, česnek, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř

550 g

MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ bez lepku

Retro pochutina vylepšená o kvalitní vepřové maso ze šťavnaté plece.

Složení: vepřové maso, sůl, pepř

570 g

RAJSKÁ OMÁČKA

Omáčka oblíbená nejen mezi mladšími zákazníky. Obsahuje 200 gramů mletého masa a z toho 100 gramů vepřového masa.

Složení: vepřové maso, hovězí maso, hovězí vývar, rajský protlak, perník na strouhání, vejce, hladká mouka, mléko, hovězí lůj, cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, skořice

680 g

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Vaříme ho z oříšku z vepřové kýty. Libový a šťavnatý kus masa, k tomu dobré české zelí zjemněné smetanou, a zázrak je na světě.

Složení: vepřové maso, hovězí vývar, kysané zelí, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř, kmín, hladká mouka, mletá paprika, pálivá paprika, nové koření, bobkový list

680 g

SELSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ

Můžeme se o tom přít, můžeme o tom diskutovat, ale to je vše, co lze. Na guláš je zkrátka nejlepší kližka! Maso necháváme vyzrát, a pak jej nakládáme. I proto je měkké jako dort. „Zedníka i úředníka gulášem neurazíš.“

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, hladká mouka, hovězí tuk, rajský protlak, cibule, mletá paprika, majoránka, česnek, chilli, kmín, sůl, pepř

650 g

BOLOŇSKÉ RAGÚ bez lepku

Nejznámější italská omáčka, která je v Čechách jako doma. Vylepšená s českou láskou a péčí.

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, mrkev, celer, řapíkatý celer, cibule, česnek, petržel, rajský protlak, loupaná rajčata, hovězí lůj, sůl, pepř, chilli, oregano, muškátový květ

680 g

VEPŘOVÉ VÝPEČKY bez lepku

Studené i ohřáté – voní až k sousedům. Dobré maso, cibule, kmín, sůl, pepř, to se rovná  pochoutka.

Složení: Vepřové maso, vepřové sádlo, kmín, sůl, pepř, cibule, česnek

650 g

Selečí játra

Nenechte se zmást. Tohle není UHO s játry, ale silná, poctivá omáčka. Za léta zkušeností jsme vypozorovali, že mohou být játra nasládlá nebo nahořklá. Proto vybíráme jen z těch nejmladších prasat – selat, která mají ta nejsladší. 

Složení: selečí játra, hovězí vývar, sůl, pepř, kmín, cibule, hladká mouka

670 g

Škvarky v sádle

Plná sklenice dozlatova vysmažených škvarků, zalitá horkým sádlem. Když si je namažete na chleba, vrátíte se do dětských let k babičce na venkov, kde jste s oblibou spávali na peci.  

Složení: vepřové škvarky, vepřové sádlo

530 g

Gulášová polévka

Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Ale výsledek stojí za to. Ochutnejte naší pořádně hustou poctivou gulášovou polévku s hovězím masem a bramborami. Vychutnat si ji můžete jako předkrm či samostatně jako hlavní chod.

Složení: hovězí maso, hovězí vývar, hladká mouka, cibule, česnek, brambory, kmín, mletá paprika, majoránka, sůl a pepř

650 g

Hovězí lůj

Zcela neprávem zavržený tuk. Skvělý na přípravu hovězího masa. Hovězí maso = hovězí tuk. Vydrží vysoké teploty, při kterých se přepaluje méně než ostatní tuky. Tuk, na kterém se smaží pochoutky jako Fish and chips a belgické hranolky nebo peče Roastbeef.

Složení: hovězí lůj

500 g

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt. Nejlépe chutná s kysaným zelím a chlebem nebo bramborami.

Složení: vepřové maso, vepřová játra, droždí, mouka, majoránka, sůl, pepř

680 g